Defekt Dudes klubfeszt

szeptember 1. - kedd
---------------------
RAT COLUMNS (aus/usa)
MYSTERIOUS RITUAL
NORMS

szeptember 2. - szerda
---------------------
TELEDROME (can)
PADKAROSDA
YOUTH SUCKS

helyszín: Müszi (Budapest, Blaha Lujza tér 1, 1085)
belépő: 1 napra 1000ft, két napra 1600ft.


a fellépőkről:
----------

RAT COLUMNS
Voltak ők már san franciscoi trió, meg ausztrál négyes is, aszerint, hogy a zenekar agya, David West épp merre járt. A Rat Columns mellett David ténykedik a Total Controlban, Rank/Xeroxban is, plusz pár saját, egészen különböző projectekben, de enne kellenére a Rat Columns is annyira sokszínű, hogy elég nehéz körbeírni, mit is csinálnak pontosan. Bármelyik lemezük kiváló mixtape lenne egy olyan élethez, amiben csak hátra kell dőlni egy fasza székben és cigarettázni egy teraszon, meg valami egyszerű melót végezni a világ végén. Szóval kb. ennek a világnak a zenéjét játszanák ők. Persze ugyan úgy szíven üthet az 59-es villamoson is, ahogy ezt tette velem is a demó anno, szóval ezúttal nem kötelező másnap felmondani. Két éve elmaradt a pesti koncertjük, most vezekelnek.
http://ratcolumns.tumblr.com/

TELEDROME
Fülbemászó synth-punk kanadából. A punkot bárki jogosan kérheti ki magának, nem is kimondottan a zenéjüknek szól a jelző, de azért érezhető, hogy a ramonesen nevelkedtek, na meg fontos az attitűd is, sőt. Jéghideg, sötét, dallamos, szomorú, néha kapkodós, sok Devo hatással. Nemrég jelent meg az első nagylemezük, ami már jóval letisztultabb, mint az előtte lévő kislemez, de a punkos frusztráltság úgyan úgy benne van, csak kevésbé zajosan szól.
https://fdhrecords.bandcamp.com/album/teledrome

MYSTERIOUS RITUAL
Borongós post-punk, folk elemekkel szombathelyről, itthon eléggé egyedi hangzással. A koncertre várhatóan megjelenik az első nagylemezük is, ami kazetta formájában kapható is lesz.
https://mysteriousritual.bandcamp.com/releasesYOUTH SUCKS
Tinédzserek full egyszerű hardcore/punkot játszanak a saját szabályaik szerint, agyszopásról, deszkázásról, faszfej politikusokról, ösztönösen.
https://youthsucks.bandcamp.com/

NORMS
Delfines póló, fura hajak még furább fejek. Szerintem ők a legfaszább magyar hardcore/punk zenekar, egyre mutánsabb, egyre zajosabb. Háromkezű dobos, zsizsegős gitár, feszes basszus, para ének.
https://normsbp.bandcamp.com/

PADKAROSDA
Ők azok, akik a legszebben és a legjobban idézik meg a magyar punk legszebb évtizedének legjobb pillanatait. Ügyesen merítenek a késelős post-punk hangzásból, amibe belemártva poetikus szövegvilágukat a magyar erőszakos, letargikus valóságról, egy elég egyedi dolgot hoznak létre. Olyannyira, hogy az USA-ban is megjelent a második, "Szabadulásom művészete" című lemez kazettán, amibe én speciel a legfaszább berlini lemezboltban futottam bele.

https://padkarosda.bandcamp.com/

----------

gyertek el, hívjátok el/meg a jófej haverjaitokat, de tényleg csak a jó arcokat. mint amilyenek ti is vagytok, ha végigolvasátok ezt a sok betűt, amit összeírtam.

kösz!

https://www.facebook.com/DefektDudesBooking


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2015. 09. 01. - 09:28 | © szerzőség: Gelka