Gutting Revue: hírek

A két azonos gyökerű formáció április 12-én lép fel újra együtt a Big Bunny Hall Swinger Club társaságában. A Gutting Revue március 15-én a psychobilly műfaj öreg pionírjai, a walesi Demented Are Go budapesti koncertje előtt izzítja be a hangulatot, májusban pedig stúdióba vonul.

Az önmagát hardcore swing műfajba soroló Gutting Revue tagságának nagyrésze évekig a Yellow Spots legénységét erősítette, majd a 2012-ben kivált tagok új néven folytatták a munkát. Az azóta eltelt másfél évben kialakult a csapat új arculata, kiadták első kislemezüket, leforgatták első klipjüket, áprilisban pedig közös koncertet adnak a megújult tagságú Yellow Spots-szal. Az este a swing és a rock ’n roll jegyében telik majd a Roham Bár színpadán, az eseményt a Big Bunny Hall Swinger Club előadása teszi teljessé.

A Gutting Revue mindezek előtt március 15-én lép fel Budapesten a walesi psychobilly legendaként ismert Demented Are Go előtt a Dürer Kert nagyszínpadán.

A Gutting Revue tavalyi Első menü című EP-je után május közepén újra stúdióba vonul, hogy rögzítse második kislemezét. Az Utopia Stúdióban készülő felvételek egyikéhez nyáron egy minden tekintetben sok meglepetést ígérő új klip is készül.

A Gutting Revue egy groteszk rock and roll formáció nagybőgővel és fúvósokkal. Az önmagát 'hardcore-swing' műfajba soroló társulat műsorát provokatív humorú előadásmódja, és 'vérfoltosan elegáns' színpadi show-ja teszi teljessé. A főként swingből, rockabillyből és rockból gyúrt zenei világ meglepő kontrasztot nyújt a frontember '70-es, '80-as évek punk- és újhullámos előadóira jellemző szövegeivel.

Gutting Revue weboldal,   Gutting Revue Facebook oldal


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 03. 02. - 05:59 | © szerzőség: Gelka