The Bloody Hollies

A The Bloody Hollies története '99 nyarán kezdődött, amikor Wesley Doyle (gitár, ének, harmónika) leszerelt a tengerészgyalogságtól és egy haverjával zenélgetni kezdtek – saját bevallásuk szerint – az AC/DC, a DEVO, a Jon Spencer Blues Explosion és az Oblivians hatása alatt. Ezek mellett, a slide gitár, meg Wesly hangja miatt még az ausztrál Rose Tattoohoz hasonlíthatók.

Első nagylemezük 2002-ben egy viszonylag ismeretlen kiadónál (Garage-Pop) jelent meg, a következő viszont már a legendás Sympathy for the Record Industry-nál, ahol a White Stripes első albumai mellett például Bad Religion, Bassholes, Billy Childish, Bob Log, GG Allin, Melvins, Mummies, R.L. Burnside, Roky Erickson, Oblivians, Spacemen 3, Tav Falco, Turbonegro lemezek is megjelentek. A Bloody Hollies legutóbbi három albuma, Kaliforniába költözésük miatt, már az Alive Records-nál jött ki, akikről szintén csak azt lehet mondani, hogy nem szarral gurigáznak, de nem ám!
A Bloody Hollies megszállott turné zenekar, koncertjeikről csakis felsőfokon beszélnek, hogy nem félre, arról szeptember 5.-én este te is meggyőződhetsz, ha eljössz az RNR666 90. koncertjére, Budapesten a Zappa/Trafik-ba, ahol: blues punk és rock and roll.
Talán ők a legjobb blues- punk zenekar mostanság, koncertjeik híresen energikusak, gitárhangzásuk kb. az AC /DC- hez mérhető, az énekes hangja maga az őserő. Olyan tíz éve nyomják a RnR- t, utolsó három lemezük az Alive Records- nál jelent meg, ami azért jelent valamit. Aki rockernek vallja magát jöjjön el!

RNR666 / FÖLDALATTI presents: The BLOODY HOLLIES (USA), Kollaps
Trafik klub Mikszáth Kálmán tér 2. (Zappa Caffé alsó szint)
ticket: 1000Huf

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK:
The BLOODY HOLLIES
Kollaps


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 09. 04. - 07:24 | © szerzőség: Gelka