Új Tragic Black album!

 
Már többször említettük honlapunkon a Tragic Black nevű, amerikai deathrock bandát, amit Amerikában, Utah-ban alapított a Vision és Vyle néven ismert két zenész, 2000-ben. Albumaik mindegyike egy-egy elem köré épül. Debütáló albumuk, a The Decadent Requiem a tűz elemen, a The Cold Caress a vízen (amit amúgy Vision egyik novellája, az In The Cold Caress c. ihletett), a harmadik, The Dead Fall pedig a levegő elemen alapul. Mostani, a The Eternal Now középpontjában a föld áll.

Ahogy a The Cold Caress c. album sokkal dallamosabb és gitárcentrikusabb a nála sokkal agresszívabb, és elektronikusabb elődjénél, a The Decadent Requiem-nél, ez az új album is inkább gitárzenére épülő, ráadásul nehezebb, nagyobb és bonyolultabb a korábbi munkáknál.

„Mi mindig is konceptuális albumokat készítettünk és ez alól a The Eternal Now sem kivétel, de ahelyett, hogy egy sztori adná az ívét, ez az album sokkal inkább egy kollázs. Minden dal egy pillanat érzelmét közvetíti. Mint egy fotó mögöttes tartalma. Nem egy eseményre összpontosít, inkább az esemény általi hatásra.” – Seputus (a banda dobosa)
 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 28. - 10:30 | © szerzőség: Gelka