Eva O: Demons Fall For An Angels...

- Lovagold meg az őrületet! -

Eva O neve a mai napig kultikus, hiszen ő is egyike volt, kik a deathrock születésénél bábáskodtak. Nélküle a műfaj jóval szegényebb lenne!
Mint ismeretes, Eva O részt vett a Speed Queens, és a Super Heroines formációkban, közreműködött több Christian Death albumon, szerves része volt a Shadow Projectnek, és most saját „szóló” lemezéről lesz szó.

Mielőtt még első önálló lemeze a boltokba kerülhetett volna, a Cleopatra kiadó összeválogatott egy lemeznyit Eva O korai munkásságából. A Demons Fall For An Angels Kiss lemez 1994-ben jelent meg, és elég jó fogadtatásra talált. A nyitó Daydreamer zongorás, depressziós, kilátástalanságot sugárzó kezdése után begyorsul, majd újra a kilátástalanság mélységébe zuhan. Az ezt követő Children Of The Light című dal ugyan előző formációjától, a Super Heroines-től származik, nagyon jól esik itt is hallani, a nem kevés változáson átesett dalt. Ez a verzió személy szerint nekem jobban tetszik, mint az eredeti. Gyorsabb, kidolgozottabb, profibb! A dalokban a tipikus rock hangszerek mellett felbukkan a szintetizátor is, zongora, templomi orgona, és Hamond orgona hangszínekkel.
Az Angel Of Death című szerzeményhez egy klipp is készült, aki már látta, az tudja, hogy a nem éppen bonyolult temetői jelenet milyen sötétre sikeredett. Nekem ez a kedvenc dalom erről a lemezről, lehet, hogy azért, mert sokat láttam a klippet? Nem tudom de nagy hatással volt rám! Az album 13 dalt tartalmaz, ebből elég sok a hangulat fokozására szánt 1 perc körüli produkció. Az album, ahogy címe is mutatja, szövegeiben démonokkal, angyalokkal, és magával a keresztény vallással is foglalkozik, a már megszokott körítésben.
Eva O ezután csak saját neve alatt 1999-ben jelentetett meg lemezt, Damnation/ Ride The Madness címmel. Ezt a Massacre Records adta ki. A 2006-os év elején a Darkdimension dobott piacra egy Eva O kiadványt, Damnation – Salvation címmel.
Érdemes keresni bármely Eva O lemezt, mert pénzünkért cserébe minőségi, és igazán sötét, nyomasztó albumokat fogunk kapni.


 

(10/8)    Kiadó: Eva O, Cleopatra Records


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 06. - 10:54 | © szerzőség: Őszentsége