Scarlet's Remains: The Palest Grey

Az idei év deathrock lemezdömpingje rengeteg jó albummal örvendeztetett meg minket, ezek közé tartozik, a Scarlet’s Remains új produkciója is. A Bari Bari-t (Mephisto Walz) is soraiban tudható formációnak ez már a második lemeze, és azt kell, hogy mondjam, ez még jobban elnyerte tetszésemet, mint a debütáló lemez. Az is egy hihetetlenül erős kiadvány volt minden szempontból, de a „The Palest Grey” még azt is felülmúlja!

Igazából nem változott stílusuk, csupán sokkal jobban felszínre törnek a dallamok - de vadócságuk megtartása mellett. Még mindig úgy tudnám zenéjüket meghatározni, mint a Mephisto Walz keményebb, punkosabb verziója. És ez a 12 dal valóban egy kompromisszummentes, de dallamokkal teli deathrock albumot eredményez. Bari Bari belead apait-anyait, olyan erős gitártémákat szállít, melyre nem volt példa a Mephisto Walz korai időszaka óta. Eveghost is rengeteget fejlődött, hangja sokkalta jobb mint korábban, nagyon jó és szép énektémákat hallhatunk. Az ütős szekciónál Tony Havoc teljesít első osztályúan, tőle sem lehet rossz produkciót várni, mert a színtér egyik legjobb dobosa. Marzia Rangel a basszustémákért felel, és itt- ott csellón is közreműködik. Szóval, a négy zenészre nem lehet panasz! A lemez első dala a „The Magician”, melyben rögtön megmutatkozik a stílus legszebb arca, gyors, magával sodró tétel, melyben minden egyes apró pillanat a végtelenségig kidolgozva kerül elénk. A „The Mystical East” igazi kaliforniai deathrock nóta, nagyon örülök, hogy újabb lemezeken is feltűnik ez a hangulat, mely a ’80-as évek végére volt jellemző. Ebben a dalban Eveghost nagyon szépen énekel, emiatt a nóta egyes részei nem tűnnek olyan keménynek. Aztán az első albumhoz hasonló dalok érkeznek, a következő pár nóta erejéig, melyek egy adag adrenalin hatásával érnek fel. A „Children Write On Missiles” a lemez egyik legjobb szerzeménye, a tenger hullámzásához hasonló dalszerkezettel, egy tomboló hurrikán erejével vetekedő kompozíció. Következő dal kissé szellősebb szerkezetű lazább tétel, mely úgy zseniális, ahogy van, ehhez nem lehetne semmit sem hozzátenni, sem pedig elvenni belőle; ez a dal a „Bitter Cold In A Dry Season”. Ezen a lemezen megtaláljuk a „The Sacrifice” című szerzeményt is, melyet a banda már az első album megjelenésekor játszott koncerteken, de a bemutatkozó albumon nem szerepelt. Természetesen az egyik legnagyszerűbb dalról van szó, melyet a banda készített, olyan gitártémákkal, hogy az ész megáll!
Ez a lemez számomra fent van a 2007-es év 10 legjobb deathrock albumának képzeletbeli listáján.
Mephisto Walz rajongóknak melegen ajánlott meghallgatásra, főleg akik a banda régebbi dolgait szeretik. Szerintem mindenki jól jegyezze meg a Scarlet’s Remains nevét, mert még hallunk róluk!
Maximális pontszám, egy tökéletes lemeznek!   (10/10)

Kiadó és honlap: Dark Dimensions, Scarlet's Remains


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 27. - 12:30 | © szerzőség: Őszentsége