Shadow Reichenstein: Werewolf Order

- konkrét cipők -

Ez a 2005-ös album az amerikai Shadow Reichenstein első nagylemeze. Ez a fiatal csapat pár év munka után hatalmas népszerűségre tett szert. Stílusok nagyarányú keveredésével találkozhatunk zenéjükben, a horrorpunk, metal, és goth témák váltakozását figyelhetjük meg a lemezen. Mint minden horrorpunk banda, náluk is erőteljesen jelentkeznek a horror szövegek, és a misztikus hangulat az egyszerű, de nagyszerű zenei témákkal karöltve. Nos, akkor nézzük a lemezt, mely sikerre vitte a tengerentúli négyest.

"Borgo Pass" a címe az első dalnak, mely narrációkból áll, a Dracula című filmből kiollózva. Aztán őrült tempóval ront nekünk a Dracula névre keresztelt dal, eszméletlen hangulatos gitártémákkal, riffelő gitárokkal. Az énekhang egy magas, de öblös orgánum, nagyon tetszik ebben a nótában! A szám közepén egy nagyon kellemes gitárszólóval találkozhatunk, a hangulat a tetőfokára hág...
Jóval keményebb húrokat penget a formáció a lemez címadó dalában, ez nagyon metalos, de ennek ellenére van hangulata. Zakatoló dobok, és szintén riffelő gitárok jellemzik ezt a tételt. Aztán egy igazi sikerszámot hallhatunk, hisz az "It's Halloween" következik. Ez egy goth hatású szerzemény, nagyon szép billentyűs játékkal és orgonával. Ez a dal valóban halloween-jellegű érzést kelt bennünk, kriptaszagú, pókhálós, dohos, zseniális dal. Gyorsabb, kissé keményebb szerzemény a "Wakin' The Dead", majdhogynem hörgés szerű mély énekkel, dübörgő gitárokkal, melyek néha vékonyan vinnyognak egyet. Igazi gothic dal, a "Tombstone...Call From The Grave" című szerzemény. Lassú, borongós, kimért, csodálatos dallamokkal rendelkező nóta, melyben az orgona játszik főszerepet. Újra egy döngölős szerzeménnyel találkozhatunk a "Be My Victim" személyében, de jó megoldásokat bőven tartalmaz a metalos témák ellenére is. Az "It's Too Late" gyönyörű lassú témával nyit, majd bekeményít, de nem túlzottan - az orgona viszi a hátán a dallamok zömét. Majd ismét egy sikerdallal találkozhatunk: a "Bela Was A Junkie" több válogatáson is szerepelt. Ez a gyors és kíméletlen tétel, a világ egyik legnagyobb horror színészének állít emléket, Lugusi Bélának.
Lassan, vonszolósan nyit az "In Search Of Loose Dirt", kissé néha bepörög, de nagyrészt marad a végzetesen lassú tempó. Zárásként egy igazán hangulatos szerzeményt kapunk, gyors, punkos ritmusalapokkal, ez a "Concrete Shoes". Azt hiszem, aki végighallgatta a lemezt, önkéntelenül is újra a play gomb után nyúl!
Az első világháborús német katonai egyenruhát idéző ruhákban fellépő Shadow Reichenstein nagyszerű albumot készített! A néhol felbukkanó keményebb volumenű dalok ellenére is érdemes belehallgatni ebbe a roppant színvonalas munkába! (10/9)

Honlap: Shadow Reichenstein


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 27. - 12:41 | © szerzőség: Őszentsége