The Brains: Zombie Nation

A kanadai The Brains nem is oly régen adott hazánkban egy igazán fergeteges koncertet. Ezen rendezvény kapcsán ismerkedtem meg harmadik, Zombie Nation címmel kiadott albumukkal. Ismerve a trió korábbi munkásságát, melyek az igényesség jegyében fogantak, az új lemez tükrében azok is csak haloványan muzsikálnak. Harmadszorra oly mértékben ütős, kimunkált, és hmmm… na jó, slágeres dalokkal rukkoltak elő, hogy az ész megáll!

Az egész lemez egy orbitális slágertenger, 14 dalon keresztül jobbnál jobb nótákat lehet hallani észak amerikai barátainktól. Muzsikájukban amúgy véleményem szerint 50-50 % részarányban keveredik a psychobilly, és a horrorpunk. Néha egyik stílus erősebb a másiknál, hol pedig a másik győzedelmeskedik, de előfordul, mikor tökéletesen fele-fele arányban oszlik meg a két stílus. A banda felállása amúgy: Rene De La Muerte: ének/gitár, Colin The Dead: nagybőgő, Franck O’ Brains: dob. Mind az élő fellépés élményei, mind pedig a lemez hallgatása közben azt érzem, hogy a banda nagyon keményen dolgozik, és nem tud hibázni. A fénysebességre kapcsolt galoppozós ütemű dalokban annyi finom ritmus és dallam rejtőzik, amiből akár még két lemezt is lehetett volna készíteni. Zeneileg nem lehet okunk a panaszra, nagyon kimunkált, igényes dallamokkal találjuk magunkat szemközt. Az énektémák teljesen rendben vannak, Rene nagyon jól teljesít, és a többiek is zseniálisan nyomatják néha hozzá a csordavokált. Talán emiatt is a horrorpunk íz, melyet szinte állandóan minden egyes dalnál érzek. Igazából a két stílus már bizonyos zenekarok esetében annyira eggyé forrott, hogy nem is lehet boncolgatni. A lemez 14 dala oly erősre sikeredett, hogy nem is igazán lehet egy dalt sem kiemelni, mely jobb lenne társainál. Megemlítendő az utolsó dal, mely egy feldolgozás, az „Enjoy The Silence” a Depeche Mode-tól. Gyors, rövid, és zseniálisan kigondolt újragondolása ez a klasszikus dalnak.
Az album munkálataiban sok „vendégzenész” segédkezett, mint például: a Mad Sin majd egész tagsága, Daniel Delon a Rezurex-ből, Richy a Bloodsucking Zombies From Outer Space-ből, és még sokan mások. Ki egy gitárszóló erejéig, ki pedig a hangját adta a produkció tökéletesítéséhez.
Ez egy valóban nagyon jó lemez! Annak is ajánlott, aki annyira nem szereti a psychobilly stílust, hiszen, mint fentebb megjegyeztem, legalább ennyi horrorpunk is van benne.
Ismét egy cd, amit rongyosra lehet hallgatni…
 

(10/10)   Honlap : The Brains MySpace


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 05. - 18:35 | © szerzőség: Őszentsége