The Deadfly Ensemble : An Entire...

Eme fura zenekarnév és cím, egy projectet takar. Ha előbb tudom, hogy ki az elkövetője eme formációnak, akkor már a 2006-os WGT-n megtekintettem volna előadásukat, de inkább már ott megvásároltam volna ezt az albumot. Sajnos, csak onnét hazaérkezésem után informálódtam a The Deadfly Ensemble létezéséről, így a lemez beszerzése egy picit csúszott. Nagy várakozásokkal tekintettem az album elé, mert ez a banda nem más, mint Lucas Lanthier , a Cinema Strange énekes projectje.

A lemez meghallgatása után, nem egészen értettem, hogy miért kellett a Cinemán túl zenélgetni, hiszen, ha nagyon felületes akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ezt a cd-t az anyabanda is feljátszhatta volna saját nevén. A kettő közti különbség, talán csak annyi, hogy itt az akusztikus hangszerek dominálnak kizárólagos jelleggel, nem mint a Cinema Strange esetében. De mind a hangulat, mind Lucas éneke az eredeti bandájára emlékeztet, még a logó is ugyanabból a betűtípusból származik. Ráadásul az új Cinema Strange lemez, és a The Deadfly Ensemble csak pár hónap eltéréssel jelent meg a boltok polcain. Talán egy évvel korábbi megjelenés még hatásosabb lehetett volna, nem mintha bármi baj is lenne a lemezzel. Lucas nagyon jól teljesít, szinte ugyanazokat a hangszíneket használja, mint amiket megszokhattunk tőle. Nem tudom, miért érzem úgy, de mintha itt az éneke jobban passzolna a zenéhez.
Maguk a dalok ugyanazt a beteg, sötét hangulatot árasztják, melyek egy Cinema Strange album alapkövetelményei. Azér, Lanthier úr itt jobban kihasználta, hogy „csak egy projecttel” dolgozik, és néhány merészebb ötlet, zenei megoldás is helyet kapott a lemezen. Az albumot a Kriminal Tango című tétel zárja, mely érdekessége, hogy Andi Sexgang vendégvokálozik benne. Ez egy nagyon remek, valóban tangó hangulattal bíró dal!
A kiadvány dupla limitált digipack formában is megjelent. Ha valaki így óhajtja beszerezni a lemezt, akkor annak elárulom, hogy a második lemez egy audio kommentárt tartalmaz Lucas Lanthier-rel, közel 1 óra hosszúságában. Valamint ebben a formában még jár hozzá egy A4-es méretű poszter is.
Nagyon jó lemez, bár gondolom, azzal nem mondok újat, hogy sokszori meghallgatást igénylő album! Cinema Strange rajongóknak ez kötelező minden áron!
Most olyan hangulatban vagyok, hogy ez a cd :

10/10    Kiadó és honlap: The Deadfly Ensemble, Trisol


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 06. - 10:16 | © szerzőség: Őszentsége