The Last Days Of Jesus: Dead Machines...

- Rémségek kicsiny holtja -

Úgy látszik, ez az év a deathrock éve! Jobbnál jobb lemezek jelennek meg így tavasszal, az ember azt sem tudja, hogy hova kapja a fejét. Új lemezzel jelentkezett a The Last Days Of Jesus gárdája is. Abból, amit a lemez megjelenése előtt hallottam a dalokból, nem sok átlagon felüli produkcióra számítottam, aztán megjelent a lemez, és le vagyok döbbenve. Úgy látszik, a szlovák négyes is a legjobb formáját hozta ezen a cd-n, ez ugyanis messze felülmúlja, az általam nagyon kedvelt előző Alien Road Albumot.

Ami szinte rögtön megmutatja magát: az énekes MaryO sokkal jobban énekel, mint eddig, kissé letisztult a hangja, és bizonyos helyeken meg erőteljesebben hat. A dalok sokkal kiforrottabbak, mint eddig, merészebbek, és kissé emészthetőbben jelentkeznek. A szintetizátor szerepe maradt, de most sokkal dallamosabb dolgokat hoz Anjou de Cou Cou hangszere. Rengeteg jó dal van a lemezen, pl.: Positive, 1001101: The Weekend, Zombie, és két nagy kedvenc: London Bridge Is Falling Down, és a Machinen Friedhof. Az előbbiről nem sokan mondanák meg, hogy melyik banda is játszik ebben a nótában. Ez talán az album egyik legdinamikusabb szerzeménye, és itt a gitár is nagyon remekel, kellemes kis dallammal örvendeztet meg minket. Az utóbbi dal színtiszta TLDOJ, szaggatott dallamokra építkező egyszerű dal, bár a gitáros Fessy itt is nagyot alakít. Érdekes a Revolution Of Sick Brains is, ez meg színtiszta rockabilly, itt alig lehet MaryO hangját felismerni, annyira más, mit eddig. A Walking On Hands is jóval dallamosabb, mint ahogy megszokhattuk volna. A Machine Of Calm szintén zseniális, gitárjátékban gazdag dal, mindamellett egyik legpergősebb dala az albumnak. A lemez egy varieté szerű outróval záródik, mely címe Thanx For Evolution.
A szlovákok megmutatták ismét! Ez a legerősebb lemezük, kétség nem férhet hozzá, és érzem, hogy ez még az igazi fejlődésük egy lépcsőfoka csupán. Ha maradnak ezen a most elkezdett ösvényen akkor rengeteg kellemes percet szerez még nekünk a The Last Days Of Jesus legénysége!


 

(10/10)     Kiadó: The Last Days of Jesus, Stroblelight Records


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 07. - 10:48 | © szerzőség: Őszentsége