The Silver Shine | B'15

2004-ben indult a The Silver Shine, valamint a B'15 Truckabilly Trio karrierje és úgy döntött a két banda, hogy együtt lesz megünnepelve ez a szép, kerek évforduló az A38 tetőteraszán.
A The Silver Shine zenekarról annyit érdemes tudni, hogy a hazai banda több alkalommal végig turnézta egész Amerikát. A turnék során világszerte 35 országban jártak. Amit a zenekar színpadon nyújt, az nemcsak itthon, hanem külföldön is egyedülálló: vintage punk rock’n’roll villámkezű női nagybőgőssel, olyan bandák hatásaival, mint a Social Distortion, Rancid vagy a legendás Motörhead. A banda 11. nagylemeze tavaly ősszel jelent meg vinyl és CD formában a hazai GrundRecords, német Wolverine Records, valamint a szintén német Noisy Plastics gondozásában közös koprodukcióban. A legismertebb videójuk nézettsége 5 millió fölött van, ezt az "Angels to Some" c. számukhoz készítették:

https://www.youtube.com/watch?v=TehjTZRy48o

A B'15 Truckabilly Trio 2004 óta létezik, és egy olyan speciális műfajt határozott meg a maga számára, amely ezidáig még nem létezett: az ötvenes évek vége felé berobbant, klasszikus értelemben vett rock and roll-t ötvözik az új keltezésű country muzsikával, mindezt úgy, hogy a zenéjük gerincét a rockabilly irányzatok néhol könnyedebb, néha rockosabb hangzásvilága adja, sőt időnként a nyolcvanas években induló és azóta is mint rétegműfaj a könnyűzenében jelen lévő ska zenei elemeivel díszítik ezt a speciális ötvözetet. A zenekar a klasszikus trió formában hangszereli a dalait és két díjat is elhozott Németországból: 2016. Rockabilly Rumble Pullman City 3.helyezett, valamint 2018. Rockabilly Rumble Pullman City 1.helyezett. A zenekar számos koncertet adott eddig hazánkon kívül Csehországban, Szlovákiában, Svájcban és Németországban.

https://www.youtube.com/watch?v=5fovbvJWb-c


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2024. 05. 02. - 08:20 | © szerzőség: Deathrock.hu