New Model Army | 2017-19

2017: Ez az év szinte csak koncertezéssel telik.  Az előző évben megjelent "Winter" című albumukat mutatják be a régi nagy slágerekkel megfűszerezve.  Március 2-án indul az európai turné Franciaországból, melynek során folyó hó 10-én a Budapesti Barba Negra színpadán lépnek fel.  Majd következik Ausztria, Németország, Svédország.  A turné alatt persze meghívásokat kapnak a különböző nagy nyári fesztiválokra is, mint például júliusban a "SELT-MUSIC FESTIVAL" Freiburgban, vagy augusztusban a lengyelországi "WOOD STOCK" fesztiválra, de tiszteletüket teszik a svájci "OPEN AIR GRAMICH"-en is.

2018 áprilisában a zenekar előállt egy új ötlettel, ami rögtön egyértelműnek és meglepőnek tűnt, hogy tudomásuk szerint még egy zenekar sem csinálta korábban: minden zenekar tapasztalt olyan pillanatokat, hogy a közönség énekli kedvenc dalaikat,  tehát 2018 áprilisában a banda ennek szentelt  egy hétvégét a gyönyörű Rond Chapel-ben, Hackneyben.
Ez az esemény “Ezer Hang Éjszakái” nevet kapta amelyek nem igazán koncertek voltak, hanem közösségi éneklés olyan embereknek a világ minden részéről, akik szeretik a zenekar dalait, szeretnek énekelni és szeretik az együtt éneklést. 

Azoknak akik voltak olyan szerencsések, hogy kaptak jegyet, ez egy teljesen egyedülálló élmény volt. 

Akik lemaradtak e páratlan hétvégéről sem kell aggódniuk, hiszen a  koncertek dupla CD-n és DVD-n lettek rögzítve.

2019 augusztus 23- án napvilágot lát a csapat tizenötödik stúdió albuma a  "From Here" ami új koncepciót is hordoz magában, és amit mindössze két hónap alatt írtak és kilenc nap alatt vettek fel,  A 12 új dalnak van egy sajátos hangzása és hangulata is egyben.   Újra együtt dolgoztak Lee Smith-el és Jamie Lockhart-al, akik meggyőzték a zenekart, hogy hagyják a részleteket és bízzák zenéjüket a spontanitásra. Menjenek a világ valószínűleg leggyönyörűbb stúdiójába, az Ocean Sound Recordings -ba, az apró norvég Giske szigetére és hagyják, hogy a hely megtegye varázsát. Ez az album különbözik a többi albumtól, de tartalmazza azokat az elemeket amik meghatározzák érdekes módon azonosíthatatlan zenéjüket, talán még inkább mint korábban. 

Az album megjelenése előtt, még két kislemez is kadásra kerül, az "End Of Days" és a "Never Arriving"melyekből videoklipek is készülnek.  Az új szerzemények dupla bakelit formájában is kaphatóak lesznek. Az új lemez dalaival egy nagy európai turnéra indulnak október 8 – án amely érinti majd Franciaországot, Németországot, Lengyelországot, Ausztriát, Svájcot, és persze a jó öreg Angliát is.

Örvendetes hír, hogy Justin és zenésztársai Magyarországot sem felejtettek ki a koncert állomások közül, így október 19-én az A38 hajó színpadán muzsikálnak majd nekünk.

 A teljes biográfia és diszkográfia itt olvasható!

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2019. 10. 04. - 06:17 | © szerzőség: Papi