The Silver Shine: Don't Trust The Girl

The Silver Shine: Don't Trust The Girl With The Chainsaw

Már többször írtam a honi The Silver Shine nevű horrorpunk-kal fűszerezett psychobilly bandáról. Koncertjeik roppant hangulatosak, első lemezük pedig nem csak itthon szerzett magának rajongókat, hanem külföldön is. Második albumuk 2007-ben került napvilágra, és semmivel sem marad el a bemutatkozó anyag nagyszerű témái mögött, sőt, sok esetben felül is múlja azokat!

Ezen a korongon 15 dal foglal helyet, melyek egytől egyig remek hangulattal rendelkeznek, koncerteken automatikusan táncra perdül tőlük a néző/hallgató.
Rövidke intro után óriási gitártéma közepette sodor el minket a "Nowads" remek énekével, zseniális refrénnel kiegészülve. Biztató kezdés, és ezek után csak hasonló jókra számíthatunk! Vészjósló gitározás után pörög fel a címadó dal, hol gyorsabb, hol pedig nyugodtabb ütemben. Olyan gitárszólókkal örvendeztet meg minket a The Silver Shine, melyekre nem találok szavakat! A lemez legjobbjai a fentebb említett két dal mellett még a "Mercy", a "Forbidden Zone" punkos hatásaival, vagy a "Burning Dicies és az "Anyhow", de bármelyik nótát ide sorolhatnám! A száguldó, gyors dalok néha belassulnak, megtörnek egy kis gitározás, lazább rész kedvéért, de ezzel csak felfokozódik a hangulat. Nincs egy perc unalmas rész, üresjáratnak nyoma sincs, mesterien elkészített koronggal állunk szemben! Itt is végig az igazi amerikai rock’n roll íz a meghatározó, persze a hangszerelés és szövegek durvább témákat fogalmaznak meg a sima csajozós szövegeknél…
Kis pihenőt engedélyez nekünk a "Murder In The Liquor Store", kimért, lassú témáiba némi westernfilm-hangulat is belopta magát. Aztán folytatódik a száguldás, megállás nélkül, nincs stop tábla vagy piros lámpa, a lassan kezdődő dalok is mind felpörögnek fénysebességű tempóra. Egykettőre az utolsó előtti nótánál találjuk magunkat, melyet magyar nyelven énekel Ati Edge, s mely a Nyolcvannyolcas Csoport nevű formáció dalának átdolgozása. Amilyen rövid, annyira jó! Végezetül az intro hangjai hallhatóak - itt ugye outroként. Nagyszerű lemez ez, mely szerintem az elődjénél kissé lazábbra, szellősebbre sikerült, ez persze könnyebben befogadhatóvá teszi a produkciót! Remélhetőleg hamarosan lesz folytatása!  (10/10)

Honlap és kiadó: Silver Shine MySpace, Crazy Love Records


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 27. - 11:46 | © szerzőség: Őszentsége