Tears for ʇhe Dying

2023 - A We Are The Darkness a klasszikus goth és deathrock hangzáspalettából merítve egy magával ragadó narratívába merül: egy földi birodalomba szorult idegen faj bemutatása. Ezek a földönkívüli lények figyelemre méltó és nyugtalanító adottsággal rendelkeznek - a képességgel, hogy felismerjék a magasabb rendű életformák ereiben áramló gyűlölet hullámait. Ami még érdekesebb, hogy csillapíthatatlan étvágyat mutatnak e rosszindulatú energia iránt, és mohón táplálkoznak belőle. Ez az érdekes előfeltevés arra hívja a hallgatót, hogy elgondolkodjon egy ilyen találkozás következményein és az emberi érzelmek mélységein, amelyeket ez feltár.

Mialatt szülővárosában, a Georgia állambeli Athénban élt, Adria 1997-ben írta a Tears for the Dying első dalát, a Time-ot. Több év telt el, mire be tudott menni egy hangstúdióba, hogy felvegye a zenét. A Time és a Disease című dalokat Chris Bishop vette fel a Radium Recordingsnál Athens Georgia államban, egy Tascam 8 sávos tekercses magnón 2003-ban.

Még körülbelül egy évnek kellett eltelnie, mire összeállt az első felállás, amelyben Dara Bishop billentyűs, Todd Caras basszusgitáros, Max Alember gitáros és Jeffrey Butzer dobos játszott. A Tears for the Dying 2005-ben adta első hivatalos koncertjét egy Tuckerben, Georgia államban található lebujban. Néhány héttel később a zenekar a S.I.D.S. oldalán játszott az atlantai Lenny's-ben.

Miközben az első koncerteket játszották, Adria folytatta a zeneírást, ami végül egy demógyűjteményként jelent meg To the Birds címmel. Ez a gyűjtemény tartalmazta a Disease, a Go Die és az All for Nothing alternatív változatait, melyeket Chris Phillips dobos helyettesített.

2007-re a zenekar hosszú évekre szünetelt, hogy aztán tíz évvel később, többnyire szólóban újra felbukkanjon a Brain Aid fesztiválon Athensban, Georgia államban. Adria folytatta az új anyag írását, amelyet 2017 őszén élőben is előadtak az Athens környéki koncerteken.

Miközben részt vett egy regionális Trans Day of Remembrance rendezvényen Atlantában, Adria találkozott zenésztársával, Debra Beat-tel, és a közös barátjával, Candyvel együtt elkezdtek együtt dolgozni. A Tears 2017 decemberében adta első koncertjét az új, háromtagú felállásban.

2018 őszén a zenekar kiadta első stúdiófelvételét, a Charon címűt. A Charont a GA állambeli Athensben rögzítette Tom Ashton (a March Violetsből ismert). Ugyanerről az albumról a Shadows című dalhoz készült videoklipet Lewis Stice vette fel, és 2019. június 18-án jelent meg. A Tears 2019-ben és 2020-ban is folytatta a koncertezést délkelet-szerte. (forrás: a zenekar honlapja)


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2023. 12. 01. - 06:34 | © szerzőség: Deathrock.hu