Rue Oberkampf, Neon Lies

Helyszín: 
Budapest - Instant(Akácfa utca 51.)
Időpont: 
2023. október 14., 19:30
Fellépők: 
Rue Oberkampf, Neon Lies

RUE OBERKAMPF (München, DE - Young & Cold Records)
NEON LIES (Zágráb, HR - Wave Tension Records)
CAWATANA (Budapest, HU - Senkrecht Records)
• 2023. október 14., szombat
• Helyszín: Instant (1073 Budapest, Akácfa u. 51.)
https://tixa.hu/instant-20231014
• Elővételes jegyértékesítés kezdete: 2023. szeptember 5., 11 óra!

SenkWaves Night néven új rendezvénysorozatot indítunk, ahol a nemzetközi darkwave/minimal synth/coldwave/postpunk közeg képviselői közül 3-4 zenekart látunk vendégül az este folyamán. Első alkalommal rögtön egy régi adósságunkat törlesztjük, amivel minden kezdődött (volna), amiért a SenkWaves elindult (volna) 2020 elején (ha a történelem nem szólt volna közbe).

A müncheni Rue Oberkampf 2016-ban alakult három helyi dj együttműködésének köszönhetően. Már első EP-jük, a 2018-as Waveclash megalapozta hírnevüket, az ezt követő két nagylemez, a 2019-es Christophe-Phillipe és (különösen) a 2022-es Liebe pedig a csúcs repítette őket, a legjelentősebb új zenekarok közé emelte a kortárs minimal synth/darkwave/coldwave/wave body music színtéren. A legnagyobb, legjobb, legizgalmasabb fesztiválok (pl. Wave Gotik Treffen, Cold Hearted Festival, Grauzone, Amphi, Monitor Festival, Death Disco Festival, Grey Scale Festival) hívták meg őket fellépőik sorában, gyakran kiemelt pozícióban, játszottak a legfontosabb klubokban Londontól Párizson át Berlinig és Bécsig, turnéztak Kanadában, az önálló koncertek mellett felléptek a Molchat Doma, a Lebanon Hanover a DAF vagy a Drab Majesty vendégeként, és most Solitude Over Europe címen egy nagyobb szabású Európa-turnéba kezdenek, aminek során végre eljutnak Magyarországra is (a lezárások miatt meghiúsult 2020-as koncert utáni 3 és fél év várakozást követően).
Zenéjükben a 80-as évek minimal wave/minimal synth hangzásvilága ötvöződik napjaink darkwave, coldwave és EBM/industrialtechno hatásaival, mindez párosul Julia francia, német és angol nyelvű költői szövegeivel, lebilincselő élő előadásmódjával.
https://www.facebook.com/RueOberkampf
https://www.instagram.com/rueoberkampf.band/
https://rueoberkampf.bandcamp.com

A zágrábi Neon Lies rendszeres vendége a budapesti klubéletnek. Minimalista, szintetizátorokon és dobgépen alapuló darkwave/synthpunk zenéje, valamint magával ragadó előadása egyből utat tör a közönség szívéhez, ahogy azt megtapasztalhattuk pl. a Boy Harsher és a Buzz Kull előtt is, vagy legutóbb augusztusban a Fekete Zaj fesztiválon, ahol a hangulatos tószínpadon adott felejthetetlen koncertet.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063747662042
https://www.instagram.com/neonlies_/
https://neonlies.bandcamp.com

A hosszabb múltra visszatekintő budapesti (egykor békéscsabai) Cawatana ebben a formában 2018-ban kezdte meg tevékenységét, analóg szintetizátorok, dobgépek, szekvenszer beszerzésével és bevetésével, szakítva a korábbi szoftveres megoldásokkal, tisztán hardveres működésre átállva. Legújabb műsorukban (amit itt mutatnak be először) az analóg szintetizátorokkal fémjelzett minimal synth, a kemény dobgépütemekre épülő darkwave és az erőteljes basszusgitáron alapuló postpunk elemei alkotnak tökéletes egységet a coldwave-es vokóderes énekkel.
https://www.facebook.com/cawatana
https://cawatana.bandcamp.com/

A koncertek után afterparti a 101klubban.

JEGYÁRAK
• Elővétel: 3.900 Ft (2023. október 13., éjfélig!)
• Normál: 4.500 Ft (Az esemény napján 16 óráig online vagy a helyszínen belépéskor!)
• Támogatói jegy: 5.500 Ft - A támogatói jegyhez ajándék cd, kazetta, póló vagy vászontáska jár kiadónk, a Senkrecht Records kínálatából
• Jegyelővétel kizárólag a Tixa online rendszerében!

BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK
• A részvétel 10 és 18 éves kor közötti látogatóink részére megváltott jeggyel és jeggyel rendelkező felnőtt korú kíséretében, 10 éven aluliak részére jegy megváltása nélkül, jeggyel rendelkező felnőtt korú kíséretében lehetséges.